19°C
Mostar 25°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

17.04.2024 / 11:55 Crna hronika - PU Banjaluka

Uhapšeno lice zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja

Uhapšeno lice zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja
Ilustracija

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice čiji su inicijali B.K. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je juče kod navedenog lica pronađena i uz potvrdu oduzeta vojna puška "M-48" kalibra 7,9 milimetara, te da nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica B.K. slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Isti dan, službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice K.K. iz Banjaluke zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

- Navedeno lice je istog dana oko 11.10 časova u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske vrijeđalo medicinskog radnika. Lice K.K. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,77 promila alkohola u organizmu - navedeno je u saopštenju.

Na području Policijske uprave Banjaluka juče je evidentirano osam krivičnih djela, tri narušavanja javnog reda i mira, 20 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila tjelesne povrede i jedan požar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo