8°C
Mostar 16°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C

18.04.2024 / 10:19 Magazin - Women in Adria

Počela prva Konferencija za žene u održivosti u Sarajevu

U hotelu Courtyard by Marriot započela je prva Konferencija za žene u održivosti u Sarajevu.

Konferenciju organizuje Women in Adria, a namijenjena je ženama iz biznis sektora, naročito onima koje zanima kako potaknuti zaposlenike na održivost, kako pomoći sebi i svijetu kroz ESG standarde, te svima koji žele poslušati snažne žene na vodećim pozicijama u održivosti.

Predavačice i panelistikinje, koje su liderice u vodećim kompanijama u BiH, na konferenciji će podijeliti svoje najteže karijerne situacije i sve šta su iz njih naučile, kako su implementirale održivost u organizacije i šta svako od nas može napraviti za bolje sutra

"Women in Adria je najveća ženska poslovna mreža. Naše klijentice su poduzetnice i menadžerice u različitim fazama razvoja karijere i biznisa, a mi im pomažemo da se umreže, da međusobno dijelimo iskustva. Što se tiče korporativnih žena, imamo vrlo ciljane konferencije. U Sarajevu smo već imali konferencije Žene u bankarstvu i Žene u trgovini, a danas smo imamo i konferenciju za žene u održivosti", rekla je za Vijesti.ba Ivana Matić, osnivačica Women in Adria mreže..

"U Hrvatskoj se jako puno priča o održivosti, naravno to je i evropska regulativa, a tu ima jako puno žena. Zato smo ih htjeli povezati i umrežiti, te ih podržati da zauzmu vodeće pozicije u tom brzo rastućem i jako važnom polju za sve kompanije".

"Što se tiče BiH, tu još nema zakonske obaveze, ali drago mi je vidjeti da kompanije smatraju da im je to važno zbog njihovog biznisa, širenja poslovanja ali i opstanka. Zadovoljni smo odazivom", zaključila je Ivana Matić.

Neke od predavačica na konferenciji u Sarajevu su Adna Džananović (voditeljica Odjela kontrole kvalitete i standarda u Službi korporativne sigurnosti Konzuma BiH), Aida Salkić (Osnivačica i direktorica, Beyond Consulting), Alma Hadžiabdić (Direktorica, Management consulting, KPMG), Hanadi Džabić (Generalna direktorica RCB Nanotehnologija d.o.o. Sarajevo) Ivona Zametica (Head of Research, Strategy and ESG Steering/Chief Economist, Raiffeisen BANK d.d. BiH) i mnoge druge.

Konferencija za žene u održivosti u Sarajevu trajat će to 15 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo