8°C
Mostar 16°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C

18.04.2024 / 13:48 BiH - Kamerni teatar 55

Predstava 'Djelidba' na putovanju kroz BiH

Predstava 'Djelidba' na putovanju kroz BiH
Foto: Vijesti.ba

Predstava „Djelidba“ Kamernog teatra 55, pod pokroviteljstvom švicarske ambasade, 17. aprila gostovala je u Derventi, gdje je domaćin bio Centar za kulturu Derventa i Udruženje žena Derventa.

Ansambl Kamernog teatra 55, sa predstavom “Djelidba” večeras je u Šamcu, na Festivalu "Milica".

Festival "Milica" predstavlja važan kulturni događaj regije, te se već tradicionalno održava u čast pionirke pozorišne i filmske kostimografije na našim prostorima, Milice Babić Andrić, supruge nobelovca Ive Andrića, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Gostovanje predstave „Djelidba „ u bh gradovima je projekt osmišljen s ciljem promoviranja temeljnih vrijednosti društva i zajedništva, posvećen je miru, pomirenju, jedinstvu i multikulturalnosti na prostorima Bosne i Hercegovine.

Projekt traje od marta 2024. do marta 2025. godine, a njegova realizacija obuhvata će 12 gostovanja predstave "Djelidba“, autora Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, u manjim mjestima i gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta "Djelidba po BiH" je promicanje pomirenja na prostorima Bosne i Hercegovine, te poticanje razumijevanja, suživota i zajedništva među različitim etničkim skupinama. Kamerni Teatar 55 prepoznaje važnost umjetnosti u procesu pomirenja i jedinstva te će kroz ovaj projekt aktivno poticati dijalog i razumijevanje među građanima cijele države, saopćeno je.


(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo