6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

20.04.2024 / 14:41 Crna hronika - Nalaz pokazao

Ubistvo u Banja Luci, policija uhapsila muškarca

Ubistvo u Banja Luci, policija uhapsila muškarca

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, idenfikovali su i lišili slobode lice D.R. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ubistvo.

- Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banjaluka, gdje je juče oko 06.35 sati u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo lica R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanijelo povrede licu R.V. uslijed kojih je isti preminuo - navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Ističu da je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u Banjaluci u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem, kao posljedica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predjelu glave.

- Na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 19.04.2024. godine izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi lice D.R., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - dodaje u saopštenju.

Navode da su sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompetiranja i dokumentovanja predmeta lice D.R. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo