7°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 10°C

20.04.2024 / 18:07 Tenis - Neočekivana odluka

Muguruza objavila kraj karijere

Muguruza objavila kraj karijere
Foto: X
Bivša prva teniserka svijeta i dvostruka pobjednica Grand Slam turnira Garbine Muguruza objavila je u subotu da se povlači iz tenisa nakon više od godinu dana bez igranja.

- Došlo je vrijeme da se kaže zbogom, bila je to duga i lijepa karijera, ali osjećam da je došlo vrijeme za penziju - rekla je Muguruza, 30, na konferenciji za novinare na dodjeli Laureus nagrada.

- To je odluka koju sam donosila malo po malo - dodala je.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Women’s Tennis Association (@wta)


Muguruza se nije takmičila od januara 2023. kada je odigrala svoj posljednji zvanični meč na Lyon Openu prije nego što je napravila pauzu.

- Kada sam prestala da se takmičim, vratila sam se kući i raširenih ruku dočekala pauzu - rekla je Muguruza koja karijeru završava sa 10 titula u singlu.

- Svakim danom koji je prolazio osjećala sam se sve bolje i nisam propustila disciplinu i teškoće života koje sam imala prije, tako da je to bila progresivna stvar - navela je.

Muguruza je debitovala u glavnom žrijebu na WTA turniru 2012. godine, a do svog prvog Grand Slam finala stigla je 2015. kada je poražena od Serene Williams na Wimbledonu.

Međutim, pobijedila je Amerikanku i osvojila svoj prvi Grand Slam na French Openu 2016. godine, a zatim je pobijedila Venus Williams 2017. i osvojila Wimbledon.

Njena pobeda u Parizu učinila je Muguruzu prvom Španjolkom koja je podigla Grand Slam trofej otkako je Arantxa Sanchez Vicario trijumfovala u glavnom gradu Francuske 1998. godine.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo