7°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

23.04.2024 / 13:28 Fudbal - Wwin liga

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Fudbalska završnica u Bosni i Hercegovini ulazi u napetu završnicu, a Zrinjski je u pravom trenutku dosegnuo vrhunac forme.

U posljednjih osam utakmica u Kupu i ligi Plemići imaju sedam pobjeda i jedan remi, uz samo jedan primljen pogodak. Zaostatak za vodećim Borcem smanjen je na pet bodova, a ta dva kluba borit će se u maju i za naslov pobjednika Kupa BiH.

Što se tiče lige sljedeći protivnik Zrinjskom u srijedu će biti ekipa Sarajeva, koja je nakon tri vezane pobjede u posljednja dva susreta protiv Željezničara i Borca upisala dva remija.

- Ovo je jedan od najvećih derbija u našoj ligi. Mi se borimo na dva fronta, guramo nekako i mislim da treba čestitati ovim momcima na pobjedničkom nizu. Otkad sam ja tu izgubili smo samo jednu utakmicu protiv Borca, smanjili smo bodovnu razliku i mislim da moramo imati osjećaj da možemo stići i prestići Borac, iako će, naravno, to biti jako teško - izjavio je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Željko Petrović.

Petrović ističe kako se atmosfera u klubu popravila zahvaljujući dobrim igrama i rezultatima u posljednje vrijeme.

- Ja to vidim i osjećam u svlačionici. Slika je puno drukčija u odnosu na prije nekoliko kola kada je Borac bio na plus 12 - kazao je Petrović.

Unatoč tome, dodao je, to ne znači da je atmosfera opuštena.

- To ne znači da stresa nema, ali ako nisi spreman igrati pod stresom onda nisi za Zrinjski. Svi smo mi pod nekim stresom i to je dobro. Napet si, zauzet si, razmišljaš… Da nema stresa onda bi sjedili ovdje kao neke biljke. Veoma je važno da sutra istrčimo na teren kao u prethodnim utakmicama, sa voljom, sa željom da to uradimo - poručio je trener Zrinjskog.

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik, Petrović je istaknuo kako je ekipa Sarajeva prije početka prvenstva bila najveći kandidat za osvajanje naslova.

- Ekipa je to koja ima kvalitetnog trenera, ekipa sa širokim rosterom, s mnogo dobrih mladih igrača. Vezna linija im je jako bitna, Buljubašić je jedan od najvećih talenata i bit će veoma dobar igrač. Međutim, i mi smo u dobroj seriji i nadam se da ćemo mi doći do pobjede – istaknuo je.

Po njegovim riječima, u derbijima odlučuju najsitniji detalji stoga je pozvao domaće navijače da ispune stadion i daju svojoj ekipi dodatni poticaj.

Utakmica Zrinjski – Sarajevo igra se u srijedu od 20.30 sati.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo