7°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

23.04.2024 / 13:28 Fudbal - Zvijezda Juventusa

Vlahović: Sanjam Zlatnu loptu

Vlahović: Sanjam Zlatnu loptu
Foto: X
Juventus je u ovoj sezoni ostao jako daleko od naslova talijanskih prvaka.

On se već proslavio u plavo-crnom dijelu Milana, nakon što je Inter jučer stekao nedostižnu bodovnu prednost pred konkurencijom. Pet kola prije kraja prvaci imaju 17 bodova više u odnosu na drugoplasirani Milan i 22 više u odnosu na Juventus.

Srpski napadač torinskog velikana Dušan Vlahović rezimirao je sezonu.

"Bili smo u prilici boriti se za naslov, ali to što je ta borba trajala do februara ne znači baš ništa i ne broji se. Važno je ono što se događa krajem maja. Žalimo, ali imamo još za što igrati", rekao je Vlahović, čija je ekipa u kvalifikacijama za Ligu prvaka i pred šansom da se plasira u finale talijanskog kupa.

"Prošle sezone sam patio, u ovoj sam se osjećao dobro. To je jedino što se promijenilo, sve ostalo je kao što je i bilo. Naporno sam radio i bio usredotočen na oporavak. Zabio sam ukupno 17 golova ove sezone", rekao je analizirajući što je napravio na osobnom planu i dodao: "Sanjam Zlatnu loptu, ali za to se puno toga mora posložiti. To je cilj, igra se za slavu i za trofeje."

Dodao je da su mu uzori bili Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović i Fernando Torres, da se divi Karimu Benzemi i da mu se sviđa Kylian Mbappe, a onda odgovorio na usporedbe s najboljima na svijetu:

"Nisam Neymar, Hazard ili Messi, fudbaleri za koje kad ih vidite kažete: 'Wow, kakav igrač!' Bez obzira na profil, napadač je ključan za ekipu. Ako on igra dobro, i ekipa igra dobro."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo