13°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

24.04.2024 / 23:15 Fudbal - Engleska

Liverpool izgubio u gradskom derbiju i oprostio se od borbe za titulu

Liverpool izgubio u gradskom derbiju i oprostio se od borbe za titulu
Foto: Facebook/Liverpool
Večeras su u Engleskoj odigrane četiri utakmice 29. kola Premiershipa u kojima je viđeno nekoliko jako zanimljivih rezultata.

Liverpool je u odloženom meču 29. kola Premiershipa gostovao kod gradskog rivala Evertona na Goodison Parku i nastavio je s katastrofalnim rezultatima. Poražen je s 2:0.

Brantwhaite je u 27. minuti donio prednost Karamelama, Liverpool je potom propustio nestvaran broj šansi i lopta jednostavno nije htjela u gol.

Na odmor se odlazi rezultatom 1:0 za domaćine, da bi u 58. minuti Everton zadao konačan udarac Redsima u borbi za titulu. Calvert-Lewin je pogodio za konačnih 2:0.

Liverpool je još uvijek drugoplasirani na tabeli Premier lige sa 74 boda, ali titula je jako daleko pored mnogo moćnijih Arsenala i Manchester Cityja, koji ima i dvije utakmice manje.

Bruno Fernandes je zaslužan što će Erik ten Hag i sutra sjediti na klupi Manchester Uniteda. Crveni đavoli su muku mučili s najgorim timom lige Sheffield Unitedom i na kraju su slavili pobjedu od 4:2.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Sheffield je dva puta vodio u ovom meču. Bogle je pogodio za prednost od 1:0 u 35. minuti, da bi sedam minuta kasnije Harry Maguire zabio za 1:1 što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Golom Brereton Diaza u 50. minuti gosti ponovo vode (2:1), da bi zatim na scenu stupio sjajni Bruno Fernandes.

U 61. minuti kapiten Uniteda koristi dosuđeni penal za 2:2, a zatim nakon niza napada i prilika u 81. minuti spektakularnim pogotkom donosi prvo vodstvo svom timu večeras (3:2).

Četiri minute kasnije ponovo je Bruno na djelu. Fenomenalno proigrava Hjolunda, a ovaj postavlja konačnih 4:2.

Naš Anel Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta za Sheffield United večeras.

Premier liga, rezultati:

Wolves - Bournemouth 0:1

Crystal Palace - Newcastle 2:0

Everton - Liverpool 2:0

Manchester United - Sheffield United 4:2

(Vijesti.ba)

Izdvajamo