14°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

10.05.2024 / 15:35 Fudbal - Teška saobraćajna nesreća

Legendarni Nigerijac u kritičnom stanju, brat mu poginuo

Legendarni Nigerijac u kritičnom stanju, brat mu poginuo
Foto: X
Legendarni nigerijski fudbaler Tijani Babangida doživio je tešku saobraćajnu nesreću u rodnoj zemlji, na putu između Kadune i Zarije.

On se nalazio u automobilu, a prema dosadašnjim izvještajima nigerijskih medija, s njim su bile još četri osobe: Tijanijeva supruga, sin, kućna pomoćnica i brat Ibrahim, koji je poginuo.

U saopštenju se navodi da je Ibrahim poginuo na licu mjesta, dok su ostali putnici hitno prevezeni u bolnicu. Tijani je kritično, ali pri svijesti, dokza njegovu suprugu i sina nema detaljnih informacija, ali se navodi da se oporavljaju.

Emmanuel Babayaro, glavni sekretar Udruženja profesionalnih fudbalera Nigerije (PFAN), pozvao je narod na molitvu rekavši da je Tijani doživio “užasnu saobraćajnu nesreću na autoputu”.

Babangida je bio poznat kao munjevito brzo krilo, a najviše je pružio u dresu Ajaxa, čiji je član bio od 1996. do 2003. godine. Zbog svog stila igre, ali i vječnog osmijeha na terenu, bio je u to vrijeme ljubimac fudbalskih fanova.

Za Nigeriju je odigrao 36 utakmica i postigao pet golova. Igrao je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, gdje je postigao pogodak protiv Danske u osmini finala, ali Nigerija je u toj utakmici eliminisana rezultatom 4:1.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo