13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

14.05.2024 / 09:35 Rukomet - Nekoliko argumenata

Crna Gora traži da ide na Svjetsko prvenstvo iako je izgubila u baražu

Crna Gora traži da ide na Svjetsko prvenstvo iako je izgubila u baražu
Foto: IHF
Rukometna reprezentacija Crne Gore nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvu jer je u dvomeču baraža iznenađujuće poražena od Italije.

Crna Gora je prvo u Italiji poražena sa 32:26, a potom i pred svojim navijačima u Podgorici rezultatom 34:32, što je za ovu selekciju veliki šok.

Međutim, kako IHF ima još dva upražnjena mjesta za Svjetsko prvenstvo, Crnogorci se nadaju kako "diplomatskim putem" mogu izboriti plasman koji nisu uspjeli zaslužiti na terenu.

Crnogorski Savez iskoristio je mogućnost da aplicira za dobijanje specijalne pozivnice, tzv. wildcarda, o čemu će odluku donijeti krovna rukometna asocijacija IHF.

U pismu koje je upućeno IHF-u, navodi se da je „od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi kontinuitet učešća na najvećoj sceni, jer je to u interesu razvoja rukometa i odluka koja bi bila pozdravljena od strane rukometne javnosti."

"Ista bi dobila veliku podršku i od strane navijača za koje je rukomet sport broj 1 u Crnoj Gori i koji je našoj državi donio brojne uspjehe nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, uključujući i jedinu olimpijsku medalju“, poručili su iz RSCG, te dodali:

„Glavni argument koji ide u prilog tome da bi Svjetska rukometna federacija trebalo da dodijeli specijalnu pozivnicu upravo Crnoj Gori je činjenica da smo najbolje plasirana reprezentacija sa posljednjeg velikog takmičenja – EHF Euro 2024, od svih reprezentacija koje kroz baraž nisu uspjele da izbore plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo