15°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

25.05.2024 / 20:12 Regija - RTL Danas

Svjedok o padu aviona kod Zagreba: Drago mi je da sam uspio pomoći

Svjedok o padu aviona kod Zagreba: Drago mi je da sam uspio pomoći
Foto: RTL
Za RTL Danas progovorili su pojedinci koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima u padu aviona u blizini Zagreba.

"Avion je pao ravno, bilo je polomljeno drvo koje je prignječilo čovjeka. Čupali smo drvo van, dizali, jedan nije preživio, ostali su OK. U avionu je bilo pet njih, četvero je preživjelo. Šuma je to, raslinje, ne može se vidjeti, jedva se vidi iz zraka, samo je jedno drvo polomljeno. Teško je za naći. Čim smo pomogli, kao i kolega, maknuli smo se. Kad smo vidjeli Hitnu, išli smo pomoći u traženje", posvjedočio je Alen Cepić.

Tu se našao i Nikola Horvatinčić:

"Jaki udarac je bio, čuo sam Hitnu, svi smo otrčali u šumu u potragu. Izgledalo je užasno, krvi i polomljeni ljudi, ružno za vidjeti. Drago mi je da sam uspio pomoći koliko sam mogao. Vjerovatno je uviđaj, Hitna je pomogla ljudima kojima se moglo, čeka se uviđaj."

Podsjećamo, nešto prije 16 sati pokraj Zagreba se srušio avion u kojem je bilo petero ljudi. Sve se dogodilo na području aerodroma u Ježdovcu, koja je poznata i kao aerodrom Lučko. U lociranje i pronalaženje srušene letjelice odmah su krenuli vatrogasci i HGSS-ovci, kao i Hitna pomoć i policija, a dignuti su i dron i helikopter.

Riječ je o padu manjeg aviona za bacanje padobranaca tipa Cessna 182, a zadnja pozicija na radaru očitana je u 15 sati i 42 minute. Poginula je jedna osoba, a tri su teže povrijeđene i helikopterom prebačene u KB Dubrava.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo