22°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

12.06.2024 / 09:38 Ekonomija - Saradnja prioritet

Konaković se susreo sa direktorom RACVIAC-a

Konaković se susreo sa direktorom RACVIAC-a
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se 11. juna 2024. godine sa direktorom RACVIAC-a ambasadorom Constantinom-Mihailom Grigoriem.

Ministar Konaković je direktoru RACVIAC-a čestitao na imenovanju i dosadašnjem radu na provedbi programskih aktivnosti, ciljeva i misije RACVIAC, naglasivši posvećenost Bosne i Hercegovine radu i ulozi RACVIAC-a jer je regionalna saradnja i jačanje dobrosusjedskih odnosa u samom vrhu prioriteta vanjske politike BiH, a RACVIAK kao instrument za unaprjeđenje regionalne saradnje, prepoznavanje regionalnih sigurnosnih izazova i pronalaženje načina za njihovo rješavanje od izuzetnog je značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Ministar Konaković je rekao da će BiH nastaviti podržavati rad RACVIAC-a kao što je to činila i do sada i učiniti sve što je u mogućnosti, dajući tako svoj doprinos provedbi zacrtanih aktivnosti koje potiču dijalog i saradnju o sigurnosnim pitanjima u jugoistočnoj Europi kroz partnerstvo, razumijevanje i saradnju strana i međunarodnih partnera.

Direktor RACVIAC-a, ambasador Grigirie zahvalio je ministru Konakoviću i Bosni i Hercegovini na dosadašnjoj izuzetno dobroj i konstruktivnoj saradnji u misiji RACVIAC , sudjelovanju i njenim postignućima ističući doprinos BiH kroz delegiranje osoblja, stručnjaka za planove, programe i provedbe aktivnosti RECVIACA, te aktivnom uključenju u C-WMD mrežu (Mreža za suzbijanje oružja za masovno uništenje),a zatim izrazio nadu i uvjerenje kako će se takva saradnja nastaviti i u budućnosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo