22°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

14.06.2024 / 10:39 Ekonomija - Novi Travnik

Na području SBK u izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu 65.050,00 KM

Na području SBK u izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu 65.050,00 KM
Foto: Vijesti.ba

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 13.06.2024. godine 36 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, na području Jajca, Travnika, Novog Travnika...

... Donjeg Vakufa, Bugojna, Fojnice i Viteza kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost građevinarstva, ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i drugih uslužnih djelatnosti. Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažovanje neprijavljenih radnika.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 14 neprijavljenih radnika i 11 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja izdata su 24 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 65.050,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćila je Porezna uprava Federacije BiH


(Vijesti.ba)

Izdvajamo