15°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

17.06.2024 / 20:43 Regija - Otvorene kritike

Mesić kritikovao Milanovića: 'Šta ti imaš pričati s Dodikom, taj čovjek razara BiH'

Mesić kritikovao Milanovića: 'Šta ti imaš pričati s Dodikom, taj čovjek razara BiH'
Nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić otvoreno je kritikovao aktuelnog lidera RH Zorana Milanovića zbog njegovog prisnog odnosa s Miloradom Dodikom.

U razgovoru za Nova TV, Mesić je rekao kako sukobe mogu rješavati samo istinsku lideri.

"Svaki sukob je sukob za sebe. Zato ga mogu rješavati samo pravi lideri koji znaju što je problem i znaju što dolazi ako se problem ne riješi. Volio bih da i male države kao mi, o kojima ne ovisi globalno rješenje, mogu biti ona kap iz Cesarićeve pjesme i probat barem sa slapom koji bi donio nešto bolje od sadašnje politike", rekao je Mesić.

Potom se Mesić osvrnuo na mandat aktuelnog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića za kojeg je rekao kako ima sjajne poteze, ali i promašaje.

"I sad treba staviti na vagu čega ima više. Onih dobrih rješenja koje je nudio ili tamo gdje je pogriješio? Ali to i sam mora znati. Šta će mu razgovori s Miloradom Dodikom? Dodik je čovjek koji je razarač BiH, notorni razarač. I on je priman i u Rusiji i u Srbiji na najvišem nivou. Oni prihvataju njegovu politiku razaranja Bosne i Hercegovine. Šta imaš s njim razgovarati? O čemu?", dodao je Mesić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo