22°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

19.06.2024 / 13:41 Regija - Horor u Slavoniji

Hrvatska: Izudarao ga sjekirom, pucao mu u glavu i tijelo bacio u bunar

Hrvatska: Izudarao ga sjekirom, pucao mu u glavu i tijelo bacio u bunar
Foto: Ilustracija / Cropix
Vukovarsko - srijemska policija saopćila je u srijedu da je privela 30-godišnjaka kojeg sumnjiči da je u Bošnjacima, nedaleko Županje, 48-godišnjeg sugrađanina izudarao sjekirom, pucao mu u glavu i tijelo bacio u bunar gdje je pronađeno prije dva dana.

"S obzirom da je iz utvrđenih činjenica proizlazilo da je na štetu 48-godišnjaka počinjeno kazneno djelo, policijski službenici su poduzeli mjere traganja za počiniocem te je 18. juna u službene prostorije priveli 30-godišnjaka iz Bošnjaka, gdje je uhapšen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubistva", saopćila je policija.

Dodaju da su temeljem sudskog naloga pretražili dom i druge prostorije koje koristi osumnjičeni gdje su pronašli i oduzeli "predmete izvršenja kaznenog djela". Potom je pod rukovodstvom zamjenice Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru u porodičnoj kući proveden i uviđaj.

Kriminalističkim istraživanjem, provedenim u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Vukovaru, potvrđena je osnovana sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo teško ubistvo na štetu 48-godišnjaka tako što mu je oko 1,40 sati 31. maja, u dvorištu porodične kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu.

Potom je njegovo besvjesno tijelo odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao i tijelo bacio u bunar.

Osumnjičeni će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru.

Iz policije podsjećaju i da su 4. juna zaprimili prijavu o nestanku 48-godišnjaka te da je poduzeto niz mjera kako bi se nestala osoba pronašla. Potraga je završila kada je građanin pronašo tijelo 48-godišnjaka 17. juna u bunaru na oranici u Bošnjacima i o tome obavijestio policiju.

Potom je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici dr. Juraj Njavro obavljena identifikacija i obdukcija mrtvog tijela, prenosi Hina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo