16°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 21°C
Bihać 19°C

21.06.2024 / 17:43 Fudbal - Novosti u Mostaru

Čamber se vratio u Zrinjski, Jakovljević produžio ugovor

Čamber se vratio u Zrinjski, Jakovljević produžio ugovor
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
HŠK Zrinjski Mostar i Slobodan Jakovljević potpisali su produženje ugovora koji će iskusnog defanzivca vezati za Plemiće još jednu sezonu uz opciju produženja saradnje do 2026. godine.

Klupska legenda, jedan od najtrofejnijih Plemića sa četiri naslova prvaka i dva Kupa, dobitnik trofeja “Filip Šunjić – Pipa” i jedan od istinskih lidera ove ekipe tako nastavlja pisati svoju uspješnu priču kao igrač osmerostrukog prvaka BiH.

– Biti igrač Zrinjskog za mene je čast i zadovoljstvo od prvog dana i naravno da sam sretan zbog produženja, a vjerujem da je to zadovoljstvo obostrano. Toliko toga smo napravili zajedno, ali moj motiv i dalje je na visokoj razini. Uopće ne sumnjam da je ispred nas još jedna uspješna sezona, a poželio bih samo da saigrače i mene posluži zdravlje kako bismo svi zajedno mogli pridonijeti novim uspjesima, izjavio je Jakovljević.

Danas 35-godišnji branič u Zrinjski je stigao prije osam godina, službeni debi upisao je 12. jula 2016. godine u remiju protiv poljske Legije (1:1) u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka, a prethodnu sezonu je zaključio s 246 nastupa, samo jedanaest manje od dvojice rekordera na vrhu – Pere Stojkića i Nemanje Bilbije, saopćeno je iz Zrinjskog.

David Čamber, 19-godišnji krilni napadač koji je jučer počeo pripreme s Plemićima, danas je i službeno stavio potpis na trogodišnji ugovor sa Zrinjskim, a u redove Zrinjskog se vraća nakon što su postigli dogovor o transferu s HNK Rijeka.

Čamber je prvi profesionalni ugovor sa Zrinjskim potpisao u februaru 2021. godine kada je postao najmlađi profesionalac u historiji kluba, a u ljetnom prijelaznom roku iste godine ostvario je transfer u Venezia FC.

Za mlađe uzraste talijanskog kluba igrao je dvije sezone, a onda je na startu prethodne sezone karijeru nastavio u redovima Rijeke.

– U Zrinjski se vraćam pun motiva i želje za dokazivanjem. Ispred mene je prva seniorska sezona u karijeri i hvala Zrinjskom na ukazanom povjerenju. Svjestan sam velike konkurencije, jer Zrinjski je klub koji se svake sezone bori za najviše ciljeve, ali na meni je da maksimalno radim na svakom treningu i iskoristim svaku priliku koju dobijem, izjavio je Čamber.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo