18°C
Mostar 24°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

28.06.2024 / 10:35 Svijet - Neugodno za gledati

Pogledajte najluđi trenutak TV debate Bidena i Trumpa

Pogledajte najluđi trenutak TV debate Bidena i Trumpa
Foto; Will Lanzoni/CNN

Tokom noći u TV debati razgovarali su kandidati za najmoćniju političku funkciju na svijetu, Donald Trump i Joe Biden, ujedno i najstariji predsjednički kandidati u američkoj historiji.

Njihove godine bile su i jedna od kategorija u setu pitanja koje je pripremio CNN. Taj je set pitanja ujedno donio i najbizarniji moment TV sučeljavanja koji se već masovno dijeli društvenim mrežama.

Upitani o njihovoj dobi, Trump je trenutak iskoristio da se pohvali s dva neseniorska prvenstva u golfu za koja je tvrdio da ih je osvojio, a potom je kazao da Biden nije u stanju ni pogoditi lopticu. Potom je Biden komentirao Trumpovu visinu i težinu, rekavši da mu, što se golfa tiče, može nositi torbu.

Potom je ustvrdio da ima hendikep od 6 u golfu, što znači da se od njega očekuje da izvede šest udaraca iznad rezultata određenog terena, a Trump ga je odmah optužio da laže.

"Vidio sam kako udaraš", konstatirao je bivši američki predsjednik. "Nemojmo se ponašati kao djeca", poručio je Trump Bidenu - na što mu je Biden odgovorio - "Ti si dijete!"

Pogledajte video i sami presudite.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo