10°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

30.06.2024 / 22:24 BiH - Torino

U Italiji uhapšena trojica osumnjičenih za ubistvo mladića iz BiH

U Italiji uhapšena trojica osumnjičenih za ubistvo mladića iz BiH

Osumnjičeni za ubistvo Džonija Sulejmanovića (18), nastanjenog u Torinu, a porijeklom iz Bosne i Hercegovine su uhapšeni nakon višemjesečne potrage, saopštila je italijanska policija.

Istražni sudija Ileana Ramundo rekla je da je riječ o činu osvete, a trojica uhapšenih su već sprovedeni u istražni zatvor.

Kako prenose italijanski mediji, uhapšeni su Roberto Ahmetović (33), njegov brat Jagovar Ahmetović (38) Rubino Sulejmanović (38). Navodno, njih petorica su učestovovala u napadu, ali preostala dvojica još nisu uhapšena.

Sve se desilo u noći između 26. i 27. aprila kada je ova petočlana grupa došla, razbila stakla na kombiju fiat dukato i počela da puca.

Džoni Sulejmanović je zajedno sa ženom spavao u kombiju. Ona je uspjela da pobjegne, a tri hica su Sulejmanovića pogodila u vitalne organe usljed čega je on preminuo na licu mjesta.

Prema rekonstrukciji događaja, do ubistva je došlo nakon svađe koja se desila nekoliko sati prije. Predvodnik osvete bio je Roberto Ahmetović, kojeg je samo par sati ranije Sulejmanović pretukao na ulici. Njihov fizićki obračun je snimljen na nadzornim kamerama.

Nakon par sati, Ahmetović okuplja ljude i kreće u osvetu. Kako prenose italijanski mediji, riječ je o ubistvu sa predumišljajem jer je sama upotreba vatrenog oružja predstavljala jasnu namjeru, prenose Nezavisne.

Prije nego su napustili mjesto zločina, osumnjičeni su uzeli zlatni nakit i 4.000 evra koje je Sulejmanović držao u kombiju. Od suštinske važnosti za otkrivanje osumnjičenih bilo je svjedočenje Sulejmanovićeve žene koja je prepoznala napadače, kao i snimci nadzornih kamera.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo