04.07.2024 / 12:15 Košarka - Velike ambicije

KK Bosna se ozbiljno pojačava za novu sezonu, stiglo nekoliko kvalitetnih pojačanja

KK Bosna se ozbiljno pojačava za novu sezonu, stiglo nekoliko kvalitetnih pojačanja
Foto: KK Bosna
KK Bosna iz Sarajeva u novoj sezoni misli ozbiljno, a to se da zaključiti iz poteza koje ovaj klub povlači u posljednjih nekoliko dana.

Sve je počelo početkom prošlog mjeseca kada je Bosna imenovala novog trenera Zorana Kašćelana. Ovaj Crnogorac u Bosnu stiže nakon uspješnog angažmana u banjalučkom Borcu, sa kojim je osigurao plasman u ABA 2 ligu dolaskom do finala Prvenstva BiH.

Iz Borca je u Bosnu prešao i Jarrod West, američki playmaker koji je prošle sezone u Prvenstvu BiH i ABA 2 ligi u prosjeku po utakmici postizao 15.4 poena, uz 4.4 skoka, 4.4 asistencije.

Dres Bosne zadužio je još jedan američki košarkaš Dimitrius Paul Underwood. On u Sarajevo dolazi iz rumunske ekipe Targu Jiu za koju je u prošloj sezoni prosječno ubacivao 19.6 poena po utakmici, uz 7.4 skokova, 6.6 asistencija.

Možda i najveće pojačanje Bosne za novu sezonu je Haris Delalić. Reprezentativac BiH je došao iz MZT Skoplja za koji je u prošloj sezoni bilježio 14.5 poena po utakmici.

Bosnu je pojačao i Anes Podojak, jedan od najboljih mladih igrača Prvenstva BiH, koji je prošle sezone u dresu Orlovika prosječno ubacivao 17.3 poena po utakmici. Procenat šuta za tri poena mu je iznosio sjajnih 42%.

Sarajevski klub je jučer predstavio i Asima Gutića, koji dolazi iz Slobode.

Pored novih igrača, iz Bosne su potvrdili ostanke Đoke Šalića i Jure Zubca, dvojice vrlo bitnih igrača kluba.

Treba istaći da su Bosnu napustili Vojin Ilić, koji je prešao u Igokeu, kao i američki košarkaši Isiah Cousins i Oliver Lynch-Daniels.

Podsjetimo, Bosna će u novoj sezoni nastupati u ABA 2 ligi jer je dobila pozivnicu za drugo po snazi najjače regionalno košarkaško takmičenje. U sezoni iza nas, sarajevski klub je stigao do polufinala Prvenstva BiH, te je iznenađujuće osvojio Kup BiH savladavši Igokeu i Široki.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo