14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

08.07.2024 / 11:28 Rukomet - Lijep događaj

Jajce je ove sedmice centar rukometa u BiH

Ove sedmice u Jajcu se održava šestodnevni rukometni kamp "Handball Camp Marko Panić", koji nosi ime po Marku Paniću, poznatom rukometašu francuskog Montpelliera, rođenom u Jajcu.

Više od 80 rukometaša u dobi od 12 do 18 godina okupilo se na kampu, a pored domaćih sportista, tu su rukometaši iz Njemačke, Švedske, Francuske, Italije, Poljske, Norveške, Bjelorusije.

- Već prvog dana, djeca su pokazala veliko oduševljenje, usprkos tome što smo im ograničili upotrebu mobitela samo za javljanje roditeljima. Osim sportskog dijela, želimo ih potaknuti na zdrav način života i vraćanje pravim vrijednostima, prvenstveno druženju i stvaranju novih prijateljstava. Vjerujem da će se svi dobro osjećati na kampu i da će uživati u ljepotama Jajca - istakao je Marko Panić, glavni organizator i osnivač kampa.

Pored Marka Panića, učesnici kampa će imati priliku učiti od bivših bh. reprezentativaca Edina Bašića i Petra Jokanovića, te Stanka Sabljića, Alena Poričanina i Salima Bakhsha. Posebni gosti kampa su Ivan i Igor Karačić.

Iskustvo u suđenju rukometnih utakmica na djecu prenijet će i licencirani rukometni sudija Dalibor Jurinović, također rođen u Jajcu, dugogodišnji sudija Europskog rukometnog saveza (EHF). Pored njega će biti i Sandro Smajlagić iz Jajca, koji ima iskustvo u suđenju na evropskom nivou i u švedskim ligama.

Za završetak kampa planiran je mini turnir kako bi polaznici mogli pokazati svoje vještine u takmičarskom okruženju. Posebni gosti turnira bit će muška i ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Utakmice će imati humanitarni karakter, a sav prihod od prodaje ulaznica biće doniran Javnoj kuhinji u Jajcu i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju "Vodopad ljubavi", saopćili su organizatori.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo