14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

17.07.2024 / 13:57 Rukomet - Zvanično

Najveći transfer u historiji rukometa u BiH: Bekir Čordalija potpisao za Kielce!

Najveći transfer u historiji rukometa u BiH: Bekir Čordalija potpisao za Kielce!
Foto: X
Mladi golman reprezentacije BiH Bekir Čordalija potpisao je ugovor sa Kielceom do 2027. godine. Stručnjaci ga ističu kao jednog od najperspektivnijih golmana mlade generacije u Evropi.

Ovaj 20-godišnjak iz Bosne i Hercegovine važi za jednog od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji. Do sada je igrao u domaćoj ligi za klub RK Vogošća. Svoje prisustvo već je osjetio na međunarodnom nivou, jer je prošle sezone sa svojim klubom igrao u EHF kupu, ali i debitovao u reprezentaciji BiH.

- On je mlad i talentovan golman. Uskoro će napuniti 21 godinu, ali već igra za reprezentaciju svoje zemlje. Za nas je to investicija za budućnost, jer vjerujemo da može da postane jedan od najboljih golmana na svijetu - kaže o novom igraču trener Kielcea Talant Dujshebaev za zvaničnu stranicu kluba.


U sličnom tonu o igraču govori i njegov sadašnji trener u bosanskohercegovačkom klubu Enid Tahirović.

- Bekir je trenutno jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji u Evropi. Dvije godine bio je prvi golman našeg kluba, pa čak i igrao u prvoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Veliki je to uspjeh jer je riječ o 20-godišnjaku, naglašava trener golmana RK Vogošća.

Bekir Čordalija se može pohvaliti odličnim fizičkim stanjem - visok je 205 cm, a raspon ruku mu je 218 cm.

- Imam i veoma dobre reflekse. Ali ima i mnogo elemenata na kojima treba da radim, unapređujem i razvijam - rekao je Bekir Čordalija.

Trener Tahirović ističe da ovakvi fizički uslovi omogućavaju mladom golmanu da dobije duele sa igračima i krilima.

- Međutim, kada su u pitanju šutevi iz druge linije, nastaviće da se razvija u ovom aspektu. On je veoma ambiciozan igrač i po mom mišljenju, Kielce je napravio odličan potez dovodeći ga. Ovo je veoma dobar i promišljen transfer, naglašava Enid Tahirović.

- Počastvovan sam što sam se pridružio tako velikom klubu kao što je Kielce, zahvalan sam na pozivu u tako sjajnu ekipu. Od sada ću davati 200 posto na treninzima i utakmicama svaki dan da ispunim očekivanja koja se postavljaju pred mene. Štaviše, jako mi se dopao grad Kielce, navijači i izgradnja kluba. Jedva čekam da nova sezona počne da ispunjava očekivanja prema meni, kaže novi golman Kielcea Bekir Čordalija.

Igrač je potpisao ugovor koji će važiti za naredne tri sezone, odnosno do juna 2027. godine.

Bekire, srdačno te pozdravljamo i želimo ti puno sreće i uspjeha u bojama Kielcea!, navodi se u objavi na zvaničnoj stranici kluba iz Poljske.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo