14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

21.07.2024 / 18:18 Regija - Mato Franković

Gradonačelnik Dubrovnika otvorio park uz ustaški pozdrav: Bog i Hrvati i Za dom spremni

Gradonačelnik Dubrovnika otvorio park uz ustaški pozdrav: Bog i Hrvati i Za dom spremni
Foto: X

Mato Franković (HDZ), gradonačelnik Dubrovnika, u Cisti Velikoj svečano je otvorio Spomen park ‘Mate Vučak Čigra‘, uređen u čast poginulog vojnika 3. imotske bojne, 4. gardijske brigade HV-a.

Pritom je održao govor kojeg je završio s ustaškim pozdravom 'Za dom spremni'

Uz okupljene Frankoviću su zapljeskali i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, HDZ-ovi župani...

Govor završio ustaškim pozdravom.

BRAVO ZA POZDRAV MATO FRANKOVIĆ, GRADONAČELNIK DUBROVNIKA "Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, na poziv gradonačelnika grada prijatelja Imotskog Ivana Budalića, sudjelovao je u Cisti Velikoj na svečanom otvorenju Spomen parka Mate Vučak Čigra, u spomen na poginulog pripadnika legendarne 3. imotske bojne, 4. gardijske brigade. Svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, pripadnici hrvatskih postrojbi, predstavnici udruga, obitelji branitelja te brojni drugi uzvanici." "U ime Grada Dubrovnika, grada za kojeg su sinovi imotske krajine položili 36 života, u svom obraćanju prisutnima gradonačelnik Franković je izrazio poštovanje svim žrtvama i njihovim obiteljima." (20. srpnja 2024.) #matofrankovic

Posted by Obitelj & Domovina HR on Nedjelja, 21. juli 2024.

'Dvije rečenice nikada neće biti staromodne i koje će nas pozivati na ono što je ključno, a to je da budemo spremni obraniti svoju Domovinu. A te dvije rečenice, i s time ću završiti, su: ‘Bog i Hrvati‘ i ‘Za dom spremni‘.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo