14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

23.07.2024 / 16:16 BiH - Teške optužbe

Na Youtube osvanula pjesma o Stevandiću i crvenom kombiju

Na Youtube osvanula pjesma o Stevandiću i crvenom kombiju
Foto: Screenshot
Godinama unazad ime aktuelnog predsjednika NSRS Nenada Stavandića dovodi se kroz medije i javne istupe u vezu navodnim zločinima i crvenim kombijem kojeg je navodno vozio Stevandić Banjom Lukom u toku rata.

Navodno se od aprila 1992. pa do kraja te godine, grupa od desetak ljudi vozila Banjom Lukom u crvenom kombiju. Ta grupa – koja se prema riječima svjedoka sastojala od milicionera odjevenih u plave maskirne uniforme – vršila je pretrese, tukla, šikanirala i hapsila nesrbe i krala im imovinu.

U vezu s ovim dešavanjima Stavandića je nerijetko dovodila i opozicija u Skupštini RS. Igor Crnadak je tako nakon jedne skupštinske rasprave poručio: "Od kada postoji Narodna skupština, niko nije ovako neprijateljski nastupao kao Nenad Stevandić. Možda je Stevandić mogao biti bahat u 'crvenom kombiju' prema ljudima koji ne mogu da se brane, ali mi to nećemo dozvoliti", rekao je poslanik PDP-a Igor Crnadak.

U sličnom tonu je Stavandića komentarisao i Nebojša Vukanović, nakon što je izbačen sa sjednice u ljeto prošle godine.

"Šta ti glumiš ovdje, nije ti ovo crveni kombi i 1992 godina. Nećeš ovdje biti mangup, nećeš glumit ovdje mangupa je li ti jasno!.Ovo je moja kuća, imam više glasova od tebe. Misliš da smo mi Bošnjaci u Kotor Varoši kojima ćeš upadati u kuću i maltretirati ih", kazao je Vukanović tada Stavandiću.

Ovih dana na Youtubeu se pojavila i „pjesma“ o Stavandiću i Crvenom kombiju, pa tek treba čuti odgovor predsjendika NSRS. Možete je pogledti na ovom LINKU.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo