14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

23.07.2024 / 17:00 Ostali sportovi - Špekulacije

Slovenački biciklista ne ide na OI jer je ljut na Savez zbog vjerenice?

Slovenački biciklista ne ide na OI jer je ljut na Savez zbog vjerenice?
Foto: X
Trenutno najbolji biciklista svijeta Tadej Pogačar otkazao je nastup na Olimpijskim igrama, a kao zvanični razlog je naveo umor.

Međutim, mediji u Sloveniji tvrde da je razlog nešto drugačiji, odnosno vrlo ličan.

Oni pišu da je stvarni razlog njegovog otkazivanja nastupa na Olimpijskim igrama to što Pogačareva vjerenica Urška Žigart, također profesionalna biciklistkinja, nije dio reprezentacije koja ide u Pariz.

Delo tako navodi da je „Pogačar zvanično otkazao nastup u Parizu zbog umora, ali kontroverze oko neulaska njegove zaručnice Urške Žigart u olimpijsku reprezentaciju nisu pozitivno utjecale na njegovu odluku“.

Pogačar je u nedjelju osvojio treći „Tour de France“ u karijeri nakon trijumfa 2020. i 2021. godine. Uz to ima i dva druga mjesta iz prethodne dvije godine. Postao je osmi vozač u historiji biciklizma koji je slavio na dvije najveće trke na svijetu „Giro d'Italia“ i „Tour de France“ u istoj godini.

Na posljednjim Igrama u Tokiju je osvojio bronzanu medalju u trci na ulicama, a treći je bio i u Glazgovu na Svjetskom prvenstvu 2023. godine. U Sloveniji nema ni Primoža Rogliča koji je olimpijski prvak u vožnji na hronometar.

Tadeja Pogačera će na OI u timu Slovenije zamijeniti Domen Novak.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo