14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

24.07.2024 / 08:40 Ostali sportovi - Zbog utaje poreza

Khabib Nurmagomedov ostaje bez kuće i automobila, prijeti mu i zatvor?

Khabib Nurmagomedov ostaje bez kuće i automobila, prijeti mu i zatvor?
Foto: X
Legendarni MMA borac Khabib Nurmagomedov u velikim je problemima zbog navodne utaje poreza.

Prema pisanju Telegram kanala Mash, ruske vlasti su već spremile zaplijenu njegove imovine, a od 5. juna mu je zabranjeno napuštanje Ruske Federacije.

Pravosudni organi započeli su sa lociranjem njegove imovine zbog eventualne zaplijene i prodaje, pa je tako Khabib u ozbiljnoj opasnosti da ostane bez porodične kuće u Dagestanu i impresivne kolekcije vozila.

Khabib posjeduje šest automobila čija je ukupna vrijednost gotovo milion dolara. To se odnosi na automobile Ferrari California T (300.000 dolara), Mercedes-Benz AMG GT S (161.000 dolara), Mercedes-Benz S-Klasa (122.000 dolara), BMW serije 7 (101.000 dolara), Toyota Land Cruiser (85.000 dolara) i Toyota Tacoma (44.000 dolara).

Nešto ranije, porezna uprava u Rusiji blokirala je račune Eagle FC organizacije, Habibovog projekta koji je ekspresno propao, kao i humanitarne organizacije u vlasništvu Nurmagomedova.

Khabib je, pišu mediji, optužen da je utajio porez u iznosu od oko 3,4 miliona eura i da je taj novac iskoristio za kupovinu hotela i pokretanje biznisa u Turskoj i UAE.

Ukoliko Khabib bude proglašen krivim za utaju poreza, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom u trajanju šest godina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo