14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

26.07.2024 / 18:54 BiH - Sarajevo

Služba za poslove sa strancima demantuje vijest o napadu na direktora Žarka Laketu

Služba za poslove sa strancima demantuje vijest o napadu na direktora Žarka Laketu
Žarko Laketa / Arhiv
Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa kategorički demantuje vijest koja je danas objavljena u medijima, a koja tvrdi da je jutros oko 11.00 sati napadnut u Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Mostaru.

Kako se navodi u saopćenju, u trenutku kada se, prema tim neistinitim navodima, desio napad, direktor Laketa je bio na službenom sastanku sa svojim saradnicima u svom kabinetu u Sarajevu, što može biti potvrđeno od strane svih prisutnih na sastanku.

- Ovakve neistinite informacije ne samo da narušavaju ugled Službe za poslove sa strancima i njenog direktora, već i uznemiravaju javnost. Direktor Laketa izražava svoje ogorčenje zbog plasiranja ovakvih lažnih vijesti i apeluje na medije da se pridržavaju novinarske etike i provjeravaju informacije prije nego što ih objave - stoji u saopćenju.

Napominju da direktor Laketa nije bio u TC Službe u Mostaru u pomenuto vrijeme, te je svaka insinuacija o njegovom fizičkom napadu potpuno neutemeljena i neistinita.

Služba za poslove sa strancima BiH preduzeće sve potrebne korake da zaštiti ugled svojih službenika i institucije te će protiv odgovornih za širenje ovih lažnih informacija biti preduzete odgovarajuće pravne mjere.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo