14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

26.07.2024 / 20:25 BiH - Francuska

Otvaranje OI u Parizu: Bećirović sa svjetskim liderima, za Dodika nema mjesta

Otvaranje OI u Parizu: Bećirović sa svjetskim liderima, za Dodika nema mjesta
Foto: Vijesti.ba
Olimpijski tim Bosne i Hercegovine prodefilovao je Parizom, gdje je u toku ceremonija otvaranja Olimpijskih igara.

Zastavu države Bosne i Hercegovine nosili su Larisa Cerić i Mesud Pezer.

Sve su s tribina i obala Sene pratili brojni zaljubljenici sporta, ali i visoke zvanice. Na dijelu tribina gdje su smješteni gosti nešto dubljih džepova, smjestio se i predsjednik entiteta RS, Milorad Dodik. Sudeći po objavi na društvenoj mreži X, Dodik je boravio u dijelu rezervisanom za one koji su kupili komercijalne karte.

- Stigao sam u Pariz, gdje ću prisustvovati svečanom otvaranju Olimpijskih igara, napisao je Dodik za kojeg očigledno nije bilo mjesta među svjetskim zvaničnicima.


S druge strane predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović s brojnim svjetskim liderima prisustvovao je svečanom prijemu u Jelisejskoj palači povodom otvaranja Ljetnih olimpijskih igara.

- Na poziv predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je prisustvovao prijemu u Jelisejskoj palači. Prijem je organiziran nekoliko sati prije zvaničnog otvaranja Ljetnih olimpijskih igara, a  na prijemu su bili prisutni šefovi država i vlada gotovo svih država na svijetu.

Pariz, 26. juli 2024. godine Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović s brojnim svjetskim liderima...

Posted by Dr. Denis Bećirović on Petak, 26. juli 2024.

Nakon svečanog prijema, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Bećirović je prisustvovao otvaranju XXXIII Ljetnih olimpijskih igara s drugim svjetskim zvaničnicima.

Simbolična je ovo poruka svima koji “igraju” kontra Zapada te završe u zadnjoj klupi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo