17.09.2024 / 16:21 Magazin - Nakon hapšenja

Sergej Trifunović: Možete li da me razmijenite za Severinu

Sergej Trifunović: Možete li da me razmijenite za Severinu
Ilustracija / Cropix

Glumac Sergej Trifunović oglasio se nakon što je uhapšen u Hrvatskoj.

Sergej Trifunović uhapšen je na graničnom prelazu Bajakovo, a sa njim je tada bila njegova supruga Isidora Trifunović.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sergej Trifunović (@whistler_dick)

On je na Instagramu napisao:

"Oh kako mi nedostaju oni dani kad izađeš uveče u Londonu na jedno piće i probudiš se u Maroku", napisao je kratko Sergej citirajući Peter O’Toolea.

Takođe je dodao: "Jel možete da me razmenite za Severinu".

Podsjećamo, splitska policija je danas privela na Prekršajni sud glumca Sergeja Trifunovića (52).

Oduzet mu je pasoš kao mjera opreza, a sutra se suđenje nastavlja u 12.30 sati kod sutkinje Željke Matkov.

Trifunović je rekao na sudu da se ne osjeća krivim za što ga se tereti, a u optužnom policijskom prijedlogu mu se stavlja članak 5. i članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je od suda danas za Trifunovića tražila zatvor od trideset dana.

A krimen se sastoji od uvredljvih rečenica koje je nakon kažnjavanja u septembru prošle godine u Splitu zbog njemačkog ovčara Mile i vrijeđanja policajaca Trifunović ispisao po povratku u Srbiju. On je u dva dana u Splitu prošle godine počinio pet prekršaja, piše Slobodna Dalmacija.

Zbog držanja psa bez nadzora na Kašteletu i vrijeđanja policijskih službenika kažnjen je s 500 eura i 50 eura sudskih troškova, da bi par sati nakon toga - prema tvrdnjama policije - istog tog njemačkog ovčara u Bosanskoj ulici držao bez nadzora i uzice te je kažnjen s 200 eura. Budući da je kaznu odmah platio komunalnom redarstvu, ispada da ga je ona koštala 130 eura jer se u tom slučaju naplaćuju dvije trećine kazne.

Tada je napisao na svom instagram profilu: "Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, l​ijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,​ 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi.

Znam da vam je žao što niste stigli otvorit​i mi Loru u po noći i pokazati strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobod​no raspišite još jednu pot​jernicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad".

Iako je Trifunovićeva supruga Isidora Trifunović govorila o policijskoj brutalnosti prilikom Trifunovićevog hapšenja na Bajakovu, Trifunović to nije danas spominjao na sudu.

Nakon provedenog postupka protiv njega će biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog, izvijestili su danas iz PU SD.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo