18.09.2024 / 22:00 BiH - Kantonalni premijer

Uk u oproštajnoj posjeti Škrijelju: Ponosni smo saradnjom UNSA i Vlade KS

Uk u oproštajnoj posjeti Škrijelju: Ponosni smo saradnjom UNSA i Vlade KS
Foto: Služba za protokol i press KS
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk posjetio je danas Univerzitet u Sarajevu da bi iskazao zahvalnost rektoru prof.dr. Rifatu Škrijelju, za njegov doprinos razvoju Univerziteta tokom dva mandata.

- Sastanak je upriličen isključivo da bih Vam, u ime Vlade Kantona Sarajevo i građana koje predstavljam, iskazao zahvalnost za vaš ozbiljan rad i rezultate koje ste postigli tokom dva mandata. Želim Vas ohrabriti da i dalje ostanete aktivni u društvenom životu i doprinosite zajednici - naveo je premijer Uk tokom oproštajne posjete, s obzirom da rektor Škrijelj uskoro odlazi s te funkcije.

Izrazio je nadu da će se budući odnosi Vlade i Univerziteta dalje razvijati, te iskazao interes za nastavak aktivnosti koje je rektor Škrijelj započeo, posebno u vezi izgradnje kampusa Univerziteta u Sarajevu.

- Najbolji spomenik vašeg djelovanja će biti biblioteka Univerziteta u Sarajevu, tako da vi imate ozbiljnu zaostavštinu - poručio je premijer Uk, rektoru Škrijelju.

Rektor Škrijelj je, uz riječi dobrodošlice premijeru Uku, istakao značaj koji taj susret ima za njega.

- Osam godina prošlo je brzo, ali su bile ispunjene mukotrpnim radom - istakao je rektor Škrijelj.

Uputio je poziv premijeru Uku i najavio zvaničnu inauguraciju novoizabranog rektora - prof.dr. Tarika Zaimovića, koja će biti upriličena 1. oktobra u Vijećnici, na mjestu gdje je 1949. godine osnovan Univerzitet u Sarajevu.

- Ostaje iza nas ozbiljna zadužbina i obaveza za kolegu Zaimovića i njegov budući tim jer Univerzitet u Sarajevu ostaje na boljem nivou nego ikad. Tome ste, kao premijeri, dali doprinos i vi, kao i bivši premijeri Edin Forto i Dino Konaković. I vi i ja možemo biti ponosi na saradnju Univerziteta u Sarajevu i Vlade Kantona Sarajevo - poručio je rektor Škrijelj, saopćila je Služba za protokol i press KS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo