19.09.2024 / 14:01 Zanimljivosti - Idil Bilgen

Nova Miss Turske postala predmet ismijavanja: 'Bolje da ste uzeli neku sa ulice'

Nova Miss Turske postala predmet ismijavanja: 'Bolje da ste uzeli neku sa ulice'
Foto: Instagram
Idil Bilgen (24) je nova Miss Turske i predstavljat će svoju zemlju na izboru za Miss svijeta koji će se održati početkom 2025. godine.

Nakon pobjede na izboru, njene fotografije proširile su se društvenim mrežama. Mnogi su u komentarima pisali da Idil nije zaslužila pobijediti i kako smatraju da je izbor namješten, a trolovi su je ismijavali na račun njenog izgleda.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Miss World (@missworld)

"Sestro, možeš nastaviti misliti da si lijepa, cijela Turska zna istinu", "Ako je ona Miss, onda se ja mogu kandidirati za predsjednika", "Zaista ne želimo da nas ona predstavlja na svjetskom takmičenju", "Oprostite, ali bolje bi bilo ste uzeli neku curu s ulice", "Nakon svih kritika su je počeli fotošopirati", "Samo izađite na ulicu, prva djevojka koju ćete vidjeti će biti ljepša od nje", nižu se komentari na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Idil Bilgen (@idil.bilgen)

O Idil su se raspisali i brojni strani mediji. Navodi se da bi takmičenje "moglo biti namješteno" s obzirom na to da je otac mlade Idil ambasador Turske u Kijevu. Međutim, Idil kaže da se takmičenje ne odnosi samo na ljepotu, već i na druge i važnije stvari poput inteligencije. Nada se da će odbraniti titulu i dokazati da je službeno nosi.

Idil je inače po struci doktorica, a na Instagramu je prati 31 hiljada ljudi. Često objavljuje fotografije iz privatnog života. Nakon što je okrunjena tituluom Miss Turske, mlada doktorica je izjavila:

"Jako sam uzbuđena i sretna. Stvarno sam željela pobijediti, ali nisam mislila da će se to zaista dogoditi. Ponosna sam što mogu predstavljati svoju zemlju na svjetskom izboru."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo