19.09.2024 / 16:57 Ekonomija - Direktorica FUZIP

Prvulović s AmCham u BiH o značaju zaštite prava intelektualnog vlasništva

Prvulović s AmCham u BiH o značaju zaštite prava intelektualnog vlasništva
Foto: Ustupljena footgrafija
Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović razgovarala je danas u prostorijama Uprave u Sarajevu s predstavnicima Američke trgovačke komore (AmCham) u BiH Jasminom Suljević, Tarikom Prolazom i Semirom Mujezinovićem.

Sastanku su također prisustvovale Sanela Ahmić, federalna tržišno, turističko-ugostiteljska inspektorica Federalnog tržišnog inspektorata te Merima Tanović, pomoćnica direktorice i Ivana Jusufbegović, stručna saradnica u Kabinetu direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Sastanak je održan s ciljem uspostavljanja saradnje između ove dvije institucije u oblasti zaštite intelektualnog vlasništva. Razgovarano je o zajedničkim aktivnostima koje će biti usmjerene na edukaciju članova AmCham BiH u ovoj oblasti i jačanje kapaciteta federalnih inspektora u nadzoru nad primjenom seta zakona koji regulišu intelektualno vlasništvo, što će doprinijeti sveukupnoj promociji prava intelektualnog vlasništva.

Direktorica Prvulović je najavila uvrštavanje inspekcijskih kontrola nad primjenom zakona koji regulišu intelektualno vlasništvo u programe nadzora Federalne uprave za inspekcijske poslove s ciljem ostvarivanja napretka u oblasti.

Prisutni su se složili o značaju uloge inspekcijskih organa u sistemu zaštite prava intelektualnog vlasništva.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo