28.09.2024 / 17:00 BiH - Ulaganje vrijedno 100.000 KM

Ministar Hurtić označio početak sanacije ambulante u Kotorskom

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, dr. Sevlid Hurtić, potpisao je sporazume i prisustvovao svečanom uvođenju u radove na Projektu sanacije zgrade ambulante u Kotorskom.

Projekat, čija je vrijednost 100.000 KM, realizuje se uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, kao dio šire strategije unapređenja zdravstvene infrastrukture u lokalnim zajednicama.

Sanacija ambulante u Kotorskom uključuje rekonstrukciju unutrašnjih i vanjskih dijelova objekta, unapređenje infrastrukture i stvaranje boljih uslova za rad medicinskog osoblja. Očekuje se da će završetkom radova značajno poboljšati pristup zdravstvenim uslugama za lokalno stanovništvo.

Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za stanovnike Kotorskog, jer će omogućiti pristup kvalitetnijim zdravstvenim uslugama i poboljšati uvjete rada za medicinsko osoblje.

„Ovaj projekat je važan ne samo za stanovnike Kotorskog, već i za širu lokalnu zajednicu. Sanacija zgrade ambulante predstavlja ulaganje u zdravlje građana, što je jedan od naših ključnih prioriteta. Ulaganjem u modernizaciju zdravstvene infrastrukture, poboljšavamo kvalitet zdravstvenih usluga i omogućavamo medicinskom osoblju da radi u adekvatnim uvjetima. Ovaj projekat je samo jedan od koraka u našoj kontinuiranoj podršci lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine, a Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice nastavit će sa sličnim inicijativama i u budućnosti", kazao je Hurtić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo