19.10.2024 / 13:23 SHOW - Povukli značajan potez

Princ Harry i Meghan Markle kupili kuću u Evropi

Princ Harry i Meghan Markle kupili kuću u Evropi
Foto: Agencije
Jesu li Meghan Markle i princ Harry povukli potez kojim pokazuju da ih više nećemo vidjeti u Velikoj Britaniji, pita se Daily Mail koji donosi vijest kako je par kupio kuću u Portugalu.

- Kupovina kuće u Portugalu paru će možda omogućiti da dobiju takozvanu zlatnu vizu, što je zapravo dio sheme boravka putem ulaganja koja nudi priliku da dobiju boravišnu dozvolu u nekoj zemlji kupovinom kuće ili velikim ulaganjem ili donacijom - piše Daily Mail koji podsjeća kako je Evropska komisija 2022. pozvala vlade EU da prestanu prodavati državljanstva investitorima, pošto se nakon rata u Ukrajini pojavila zabrinutost da bi to moglo predstavljati sigurnosni rizik.

Osim Harryja i Meghan svoj dom u Portugalu ima i princeza Eugenie čije se imanje nalazi u Costa Terri, luksuznom kompleksu na kojem se nalazi oko 300 nekretnina. Mjesto se nalazi južno od glavnog grada Portugala, Lisabona.

Što se Harryja i Meghan tiče, tabloidi nagađaju da se njihova hacijenda nalazi blizu Melidesa, mjesta u kojem vile imaju francuski dizajner Philippe Starck, belgijski arhitekt Vincent Van Duysen, modni dizajner Christian Louboutin...


(Vijesti.ba)

Izdvajamo