21.10.2024 / 19:15 SHOW - Jasna pravila

Poznata glumica otkrila kako odgaja svoju djecu: 'Nema mobitela ni društvenih mreža'

Poznata glumica otkrila kako odgaja svoju djecu: 'Nema mobitela ni društvenih mreža'
Foto: Agencije
Glumica Eva Mendes, koja s glumcem Ryanom Goslingom ima dvije kćeri, progovorila je o svom stilu roditeljstva pa otkrila da se 10-godišnja Esmeralda i 8-godišnja Amada školuju kod kuće te da nemaju pametne telefone ili društvene mreže.

"Staviti svoje dijete na internet i reći ‘Evo, pretraži nešto‘, to je za mene jednako kao da joj kažem ‘Samo idi ulicom usred noći. Bit ćeš dobro‘", prenosi Page Six da je kazala Mendes.

"Znam da zvuči ekstremno, ali ja to tako vidim. Objašnjavam im što ja nisam imala, što Ryan nije imao kad je bio mali i koliko smo se morali boriti u mračnim danima kada smo živjeli od plaće do plaće, ali one to nikada neće znati osim ako to ne dožive", podijelila je svoje mišljenje slavna mama.

Mendes je otkrila i da na samopoštovanju radi tako što kćerima daje kućanske poslove, ali i da je zabrinuta zbog onoga što djevojčice nenamjerno uče od nje. "Još uvijek imam anksioznost i vidim da je prenosim na svoju djecu. Podsvjesno ne mogu zamisliti šta oni nasljeđuju od mene, a šta ne želim da naslijede", rekla je, prenosi Jutarnji.

Glumica je priznala i da je ona bila dobro dijete zbog straha zahvaljujući svom pokojnom bratu Juanu Carlosu, koji je preminuo 2016. godine.

"Rekao bi: ‘Ako te ikad vidim vani s tipom ili kako pušiš, razbit ću ga i vodit ću te svaki dan u školu.‘ Iz čistog sam straha bila dobro dijete", kazala je.

Inače, Mendes je Goslinga upoznala na filmu "The Place Beyond the Pines" 2011. godine i od tada su u romantičnom odnosu. Sada je priznala da se i dalje, u svojim 50-ima, zbog glumca osjeća privlačno.

"Način na koji me moj muškarac gleda je jednostavno... ponekad samo kao, o moj Bože. Ovo se ljudima možda neće svidjeti, ali to kako se ja osjećam odraz je onoga što mi on daje", objasnila je Mendes.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo