23.10.2024 / 15:04 Muzika i Film - 'Pozitivno jutro' Radija M

Laka: Ja sam već penzioner, samo ne primam penziju

Laka: Ja sam već penzioner, samo ne primam penziju
Foto: Vijesti.ba

Gost “Pozitivnog jutra” Radija M bio je jedan od najzanimljivijih bh. autora, pjevač, voditelj podcasta, kako on sam kaže predstavljač na Eurosongu, Elvir Laković Laka.

Povod razgovora je bio izlazak dugoočekivanog Lakinog albuma „Mama“ i novi singl „Penzija“, a dotakli su se i mnogobrojnih životnih tema.

Laka album “Mama” opisuje kao lični izraz svog umjetničkog razvoja, a otkrio je i zašto album nosi naziv “Mama”.

-Ne znam jesam li ja to planirao, ali znam da smo prvo snimili singl “Mama” pa je Lela ostala u blaženom stanju, onda smo slikali njen stomak i bilo je logično da će se album zvati “Mama”. Njen stomak smo stavili na cover. Ja sam nju nagovarao dugo da slika stomak, bilo je: ‘Daj da slikamo stomak ženo draga'.

Posljednja pjesma sa albuma za koju je snimljen i spot je pjesma “Penzija.”

"Davno smo ovu pjesmu uradili, ne mogu se ni sjetiti, ali i kako tekst kaže kad je čovjek mlad on uvijek misli da će biti najbolji i najpametniji, ali kad ga život savlada vidi da prvo mora zaraditi za rentu, za kuću, za hranu. To dok sve poplaća i ostane mu samo da čeka penziju. Penzija je zagarantovana ko je radio, a ko nije šta će, ne znam…", rekao je Laka i otkrio kako bi za njega izgledala idealna penzija.

“Ja sam već u penziji, jedino što je ne primam, ali živim kao penzioner. Idealna penzija mi je samo da ležiš.”

Cijeli razgovor sa Lakom pogledajte na YouTube kanalu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo