2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

29.01.2020 / 12:23 BiH - Premijer RS

Višković građanima Drvara: Nastavit ćemo vas podržavati

Višković građanima Drvara: Nastavit ćemo vas podržavati
Foto: Vijesti.ba
Premijer Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je danas zajedno s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvaranju pogona fabrike „Јumko“ u Drvaru.

U svom obraćanju građanima, Višković je kazao kako mu je velika čast danas biti u Drvaru i „pružiti podršku našem narodu koji je ovdje na sve moguće načine od vlasti koja bi trebala da podržava svoje građane na neki način satanizovan“.

- Mi iz RS-a, zahvaljujući našoj braći, našim prijateljima iz Srbije, u prilici smo da pomognemo i ovdje u Drvaru. Iako iz federalnih vlasti čak pokušavaju i RS da kažnjavaju, pa nam ne vraćaju ni ono što bi trebalo da pripada po zakonu, a onda mogu misliti kako se odnose prema vama - rekao je Višković.

Građanima je poručio da nisu i da nikad neće biti zaboravljeni, što, kako je rekao, potvrđuje i njegova današnja posjeta Drvaru, prenose Vijesti.ba.

- Neka vi teritorijalno pripadate Federaciji, ali Vlada RS-a odnosit će se prema mjestima u kojima žive Srbi isto i kao prema svim ostalim mjestima u RS-u - ističe Višković.

Otvaranje proizvodnog pogona „Jumka“, kako je naveo, je nešto što je samo početak „našeg odnosa prema našim ljudima koji žive širom RS-a, ali i u FBiH“.

- Nastavit će se takva vrsta pažnje i pomoći u narednom periodu. Ono što ćete dobiti u Drvaru od Srbije i RS-a značajno će pomoći napredak i boljitak života ovdje, a time i da oni koji su otišli sa ovih prostora imaju pruženu ruku da se vrate i da ovdje budemo svoji na svome - dodao je Višković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo