29°C
Mostar 33°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 33°C
Bihać 35°C
Powered by Dark Sky

03.04.2020 / 11:22 Svijet - Odluka meksičke vlade

Zbog koronavirusa obustavili proizvodnju Corona piva

Zbog koronavirusa obustavili proizvodnju Corona piva

Pivara koja proizvodi Corona pivo obustavila je proizvodnju zbog pandemije koronavirusa.

Marka lagera, čije je nesretno ime postalo predmet šala tijekom zdravstvene krize, neće se proizvoditi nakon što je meksička vlada procijenila da proizvodnja piva nije esencijalna industrija, prenosi Daily Mail. Grupo Modelo, koja proizvodi poznati brand, priopćila je kako smanjuje svoje poslovanje na minimum u skladu s naredbama meksičke vlade.

Neesencijalna industrija

No, tvrtka ističe kako bi mogla nastaviti s proizvodnjom piva ako bi se njihova proizvodnja proglasila poljoprivrednom industrijom.

Grupo Modelo, koji ima i druge brandove piva, uključujući Pacifico i Modelo, objavila je kako će obustavu dovršiti u narednih nekoliko dana.

Pivovara će smanjiti poslovanje i održavati hladni pogon na razini koja omogućuje da se proizvodnja pokrene istog trena čim vlada ukine zabranu, kaže Grupo Modelo, dodajući kako bi se proizvodnja mogla nastaviti “ako vlada smatra prikladnim izdati pojašnjenje svojih mjera kojim se pivo svrstava među poljoprivredne proizvode “.
Spremni nastaviti u bilo kojem trenutku

„Spremni smo nastaviti proizvodnju i jamčiti opskrbu pivom i na način da više od 75 posto naših zaposlenih radi od kuće“, navodi se u priopćenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo