10°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

23.05.2020 / 11:24 BiH - Čestitke

Bakir Izetbegović čestitao ramazanski Bajram

Bakir Izetbegović čestitao ramazanski Bajram
Bakir Izetbegović / Vijesti.ba
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom nastupajućeg ramazanskog Bajrama.

- U proteklih mjesec dana, izvršavajući  propisanu obavezu i iskazujući predanost Jedinom Stvoritelju, muslimani širom svijeta su učvršćivali svoju vjeru i čistili svoju dušu. Kako odricanjem od hrane i vode, tako i molitvom, pomaganjem ugroženima, suzdržavanjem od suvišnih riječi i dubljim razmišljanjem o smislu vlastitih postupaka, postači su osnažili svoju volju pred susret sa novim izazovima i iskušenjima, navodi Izetbegović.

Dodaje neka ramazanski duh istrajnosti, samodiscipline, strpljivosti, saosjećajnosti i razumijevanja ostane u našim srcima i tokom cijele godine.

- Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori, želim da bajramske dane provedu u zdravlju, miru i veselju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost iz naših domova, mahala i avlija obasja cijelu Bosnu i Hercegovinu u idućim danima. Bajram šerif mubarek olsun!

(Vijesti.ba)

Izdvajamo