9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

28.09.2020 / 15:52 Fudbal - Premiership

Lineker poludio na VAR: Igrači bi trebali nositi luđačke košulje

Lineker poludio na VAR: Igrači bi trebali nositi luđačke košulje
Gary Lineker / Arhiv
Gary Lineker, slavni bivši nogometaš i engleski reprezentativac, a današnji komentator BBC-a jedan je od najglasnijih kritičara VAR-a i načina na koji se on koristi u Engleskoj.

Na utakmici između Brightona i Manchester Uniteda gledali smo bizarnu scenu u kojoj je sudac utakmice najprije dosudio kraj susreta, a nakon toga penal koji je Unitedu donio pobjedu.

VAR je odlučio i dvoboj između Newcastlea i Tottenhama. Gosti su vodili 1:0 sve do 97. minute kada je Dier nehotično igrao rukom u svojem šesnaestercu, pa je sudac dosudio penal za Newcastle.

Lineker je tada na svojem Twitter profilu napisao: "Suludo. VAR donosi sulude odluke. Možemo li, molim Vas, dobiti svoju igru natrag?".

Lineker je ranije predložio i praktičan gornji dio dresa s obzirom na nova pravila u kojima se svaki kontakt rukom sudi. Radi se o takozvanoj "luđačkoj košulji", majici koju su nekada oblačili pacijentima u psihijatrijskim ustanovama. Majica je posebna po tome što drži ruke vezane fiksno uz tijelo.

Lineker je objasnio i što je krivo kod upotrebe VAR-a.

"Bizarno je kako suci na terenu i u VAR sobi donose krive odluke. Pretpostavljam da je to zbog toga što sada prvi put gledaju snimke u super slow motionu. Važno je pogledati snimku i u stvarnoj brzini. To nudi sasvim drugačiju perspektivu", zaključio je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo