12°C
Mostar 17°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

26.04.2024 / 12:38 Fudbal - Bivši trener Sarajeva

Dudić: Ko prati Premijer ligu BiH zna ko je favoriziran

Dudić: Ko prati Premijer ligu BiH zna ko je favoriziran
Foto: FK Radnički 1923

Feđa Dudić i njegov Radnički iz Kragujevca slove za jedan od najvećih hitova u balkanskom fudbalu.

Dudić je nakon 7 kola preuzeo tim koji se nalazio na dnu Superlige Srbije, a sada se sa ovom ekipom bori za plasman u Evropu.

Nekadašnji trener GOŠK-a, Veleža i Sarajeva apsolutni je hit u susjednoj Srbiji, a u gostovanju na tamošnjoj K1 televiziji govorio je brojnim temama.

Jedna od njih odnosila se i na Cvenu zvezdu za koju je istakao kako ima vjetar u leđa, ali da joj to uopšte nije potrebno.

“Crvenoj zvezdi u ovoj ligi ne treba nikakav vjetar u leđa. Treba svi da zavidimo Crvenoj zvezdi i da možda, uz neki rad, dostignemo taj nivo. I primanja, plaća, svega ostalog", rekao je Dudić.

Novinar je konstatovao da je Dudić radio u FK Sarajevo, velikom klubu koji je pandan Crvenoj zvezdi i u vezi s s tim upitao da li i Bordo tim ima sličnu protekciju u domaćem fudbalu.

“Ko prati Premijer ligu BiH zna koja su dešavanja i ko je malo favoriziran s te strane. Sarajevo apsolutno nije”, istakao je Dudić dodavši kako su stvari u BiH malo drugačije, te je odgovorio ko je to favoriziran u BiH:

“Ekipa Borca, koja ima vjetar u leđa. Ove sezone Borac, bez obzira na to što su se na početku prvenstva dešavale te stvari, je apsolutno zasluženo na prvom mjestu. Sve jače utakmice je odigrao jako dobro, trenutno su prvi, na najboljem su putu da budu prvi i ja mislim da će biti prvi", naveo je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo