2°C
Mostar 9°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

13.07.2021 / 12:13 SHOW - Zvanično saopštenje

Tužilaštvo odbacilo tužbu Danijele Štajnfeld zbog nepostojanja dokaza

Tužilaštvo odbacilo tužbu Danijele Štajnfeld zbog nepostojanja dokaza
Foto: Arhiv
Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, podnijetu protiv Branislava Lečića zbog silovanja, jer ne postoje dokazi koji bi potvrdili navode podnijete krivične prijave, navodi se u saopštenju.

Kako je prenio Blic u saopštenju tužilaštva se navodi da su u toku predistražnog postupka obavljeni razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma Danijele Štajnfeld naziva "Hold Me Right", CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma i medicinska dokumentacija o liječenju Danijele Štajnfeld.

Također su obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, analizirana je i tvrdnja Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

"Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cijenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnijete krivične prijave.

Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donijetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu", navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo