8°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

02.08.2021 / 19:24 Regija - Hrvatska

Čak osam kanadera gasi vatru u Segetu

Čak osam kanadera gasi vatru u Segetu
Foto: Hina / Vijesti.ba
Ukupno 26 pripadnika Kopnenih snage protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne "Knez Trpimir" u Divuljama upućeno je tijekom poslijepodneva u ponedjeljak u akciju gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Sveukupno je na požarištu trenutno angažirano osam protupožarnih zrakoplova.

Župan Blaženko Boban rekao je za N1 da je požarom obuhvaćena vrlo velika površina. "Zasad nema nekih informacija, ima nešto mladih maslenika, nema druge štete u poljoprivredi. Ima jedna napuštena kamp kućica koja je izgorjela. Na terenu je 170 vatrogasaca, 50 vozila, 3 kanadera, 2 Air Tractora i 1 helikopter.

 "Hrvatska kontrola zračne plovidbe je procijenila da je zbog ovog požar nesiguran prostor za slijetanje zrakoplova u zračnu luku pa je slijetanje zrakoplova oko sat vremena bilo preusmjereno, a tri su zrakoplova sletjela u zadarsku zračnu luku, jedan u zračnu luku dr. Franjo Tuđman u  Zagrebu, rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci.

Po njegovim riječima dva su avioprijevoznika poslijepodne otkazala svoje uzlijetanje s piste splitske zračne luke za sutra.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo