10°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

24.09.2021 / 09:20 Fudbal - Šaljivo saopštenje

FK Sloboda: Psu Dognaldu neće biti ponuđen ugovor

FK Sloboda: Psu Dognaldu neće biti ponuđen ugovor
Foto: FK Sloboda

Iz PR službe tuzlanske Slobode šaljivo su se oglasili nakon što je situacija s utakmice protiv Posušja kada je pas utrčao na teren i prekinuo meč postala svjetski poznata rekavši da Dognaldu, kako su dali ime glavnom akteru ove priče, neće ponuditi ugovor.

Pas koji je utrčao na teren i nakratko prekinuo susret 10. kola nogometne Premijer lige BiH između Slobode i Posušja postao je tema svjetskih medija koji su prenijeli ovu situaciju s tuzlanskog Tušnja.

Situacija se desila u 2. minuti utakmice tokom jednog napada domaćeg tima po lijevoj strani, kada je pas utrčao na teren i krenuo trčati prema lopti.

I ne samo to, pas se vidno oduševljen loptom nastavio igrati na terenu, a gurajući loptu čak je prošao i kroz noge jednom gostujućem igraču. Na kraju je sve završeno tako što ga je jedan domaći igrač iznio s terena.

Engleski Sky Sports, BBC i američki ESPN su samo neki od medija koji su podijelili snimak, kao i brojni korisnici društvenih mreža, posebno na Facebooku i Twitteru. Na kraju svega, komentar je stigao i iz tuzlanskog kluba, a i oni su ovu situaciju iskoristili kako bi se našalili.

“Imali smo mnogo zahtjeva za komentar. Zvanično možemo potvrditi da, bez obzira na impresivne vještine driblinga, Dognaldu neće biti ponuđen ugovor zbog pravnih pitanja i nerazumnih zahtjeva njegovih predstavnika. Želimo mu sve najbolje“, šaljivo su poručili iz Slobode.

Podsjećamo, susret između Slobode i Posušja završen je rezultatom 1:1.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo