19°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

25.05.2022 / 13:31 Ekonomija - Eastern Mining i Eurofarm

Otvorena prva specijalizirana poliklinika u Varešu

Otvorena prva specijalizirana poliklinika u Varešu
Foto: Vijesti.ba
Želio bih se zahvaliti gospodinu Huseinoviću i cijelom timu Eurofarma na zajedničkom radu na ovoj izuzetno važnoj i značajnoj investiciji u Varešu, zaključio je Paul Cronin

Kao dio naše stalne posvećenosti zapošljavanju i zadržavanju najdarovitijih bh. profesionalaca u rudarstvu, te naše želje da Općina Vareš ponovo postane napredna i ekonomski raznovrsna zajednica, kompanija Eastern Mining sa zadovoljstvom objavljuje otvorenje “Eurofarm” poliklinike u Varešu.

“Ova poliklinika je rezultat partnerstva između kompanije Eastern Mining i Eurofarma, jednog od najvećih pružatelja privatne zdravstvene njege u BiH,” izjavio je Paul Cronin, direktor kompanije Eastern Mining, dodavši da “klinika neće samo pružati vrhunsku zdravstvenu njegu osoblju kompanije i njihovim porodicama, nego cijeloj zajednici, čija demografska slika zahtijeva specijalističke zdravstvene ustanove i njegu na lokalnom nivou. Poliklinika će nadopunjavati postojeću primarnu zdravstvenu njegu u Varešu i pomoći će smanjenju potrebe za odlaskom u Zenicu i Sarajevo na specijalističke pretrage.”

Ovaj koncept, prema kojem privatna kompanija ugovara potrebnu uslugu, u isto vrijeme osiguravajući da je ona na raspolaganju i zajednici, je prva ove vrste na polju zdravstvene zaštite u BiH. Cronin je izrazio zahvalnost gospodinu Šukriji Huseinoviću, izvršnom direktoru Eurofarma, koji dijeli viziju održivih investicija i njihove primjene u svakodnevnom životu. 

“Želio bih se zahvaliti gospodinu Huseinoviću i cijelom timu Eurofarma na zajedničkom radu na ovoj izuzetno važnoj i značajnoj investiciji u Varešu,” zaključio je Paul Cronin.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo