8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

21.03.2023 / 21:32 Regija - Rekordna količina

Na aerodromu u Skoplju zaplijenjeno blizu 43 kilograma zlatnog nakita u vrijednosti od 2,3 miliona eura

Na aerodromu u Skoplju zaplijenjeno blizu 43 kilograma zlatnog nakita u vrijednosti od 2,3 miliona eura
Foto: arhiv

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplijenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrijednost procijenjena na oko 2,3 miliona eura, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit, uključujući i od bijelog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Lice i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obaviješten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

"Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbjednosti građana, snažno je usmjerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini vidjet ćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu", rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov, prenosi "Nova Makedonija".


(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo