°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

16.05.2023 / 14:20 Zanimljivosti - John Catsimatidis

Milijarder o generaciji Z: Previše su zauzeti TikTokom da bi gradili svoje karijere

Milijarder o generaciji Z: Previše su zauzeti TikTokom da bi gradili svoje karijere
John Catsimatidis / Vijesti.ba
Američki milijarder John Catsimatidis u intervjuu za Daily Mail kritizirao je pripadnike generacije Z koji su, kako kaže, "prezauzeti TikTokom da bi započeli karijere".

Ko je John Catsimatidis?

74-godišnji milijarder izvršni je direktor i vlasnik njujorškog lanca trgovina Gristedes Foods te je vlasnik kompanije za promet nekretninama i avionske kompanije. Časopis Forbes procijenio je njegovo bogatstvo na 4.1 milijardu dolara, a svoj prvi milion zaradio je kad je imao samo 24 godine.

Milijarder je u intervjuu otkrio da je dok je bio mlađi radio do 70 sati sedmično, nakon što ga je majka izbacila s kauča uprkos tome što je cijelo ljeto želio "samo spavati na kauču i gledati televiziju".

Počeo je raditi u lokalnoj trgovini, gdje je stekao osjećaj odgovornosti i sklonost perfekcionizmu, što smatra temeljem svog uspjeha. Nastavio je studirati na Sveučilištu New York, ali je odustao uprkos tome što je bio na korak do diplome, da bi preuzeo djelomično vlasništvo u svom prvom supermarketu i počeo stvarati svoje bogatstvo, prenosi Index.hr.



O generaciji Z

"Jedan od problema koji imamo u našoj zemlji ovih dana je da su djeca zauzeta TikTokom", izjavio je, opisujući one koji rade tri dana u sedmici kao "neuspješne".

Intervju je na društvenim mrežama potaknuo raspravu o generacijskim razlikama.

Neki su komentari kako su pripadnici generacije Z lijeni te da "žele sve na pladnju", dok su drugi pak uzvratili kako se njihovi prioriteti jednostavno razlikuju od onih u prethodnim generacijama te da žive u sasvim drukčijim ekonomskim uslovima od onih u kojima su odrasli pripadnici starijih generacija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo