7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

04.06.2023 / 11:45 Crna hronika - Pucnjava

Muškarac ranio žensku osobu u Brčkom, životno je ugrožena

Muškarac ranio žensku osobu u Brčkom, životno je ugrožena
Foto: Ilustracija
Policiji Brčko distrikta BiH je dana 04.06.2023. godine u 02.15 sati iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je NN ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu Š..R. rođenoj 1993.godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je izvršen pregled šireg lica mjesta kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. Lice H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ubistvo“ iz člana 163. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Bčko distrikta BiH (Ubistvo u pokušaju), lišen slobode, te će uz Izvještaj biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo