10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

28.03.2024 / 07:12 Regija - Novi pravac istrage

Treći dan potrage za djevojčicom Dankom u Srbiji

Treći dan potrage za djevojčicom Dankom u Srbiji
Nestala Danka Ilić (Foto: Telegraf.rs)
Potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić ušla je u treći dan.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara, saopćio je MUP Srbije.

Novi pravac istrage

Prema pisanju Blica, policija ima nova pravac istrage koji se bazira na tri elementa.

Prvi je vještačenje mobitela majke Ivane Ilić. Policija je jučer izuzela njen mobitel i poslala ga na vještačenje u okviru šire istrage svih kontakata porodice nestale Danke Ilić i njihovih odnosa. Podaci iz telefona Dankine majke mogli bi ukazati na nove detalje ili osobe od važnosti za slučaj i ne znače da su roditelji osumnjičeni za bilo kakvog djelo.

Drugi element je analiza podataka s baznih stanica. Provodi se detaljna provjera podataka sa baznih stanica mobilne telefonije u okolini Banjskog polja, kako bi se utvrdilo kretanje svih osoba koje su u kobno vreme u utorak bile u blizini mjesta na kojem je nestala Danka.

Treći element je provjera detalja prijave nestanka male Danke. Provjeravaju se privatni životi i kontakti svih članova porodice. Ponovo se češljaju njihovi iskazi, kao i detalji prijave Dankine majke o nestanku djeteta - vrijeme kobnog događaja, kuda su se kretale prije nestanka, gdje se majka kretala poslije nastanka.

Okretanje istrage u ovom smjeru je jednostavno rezultat činjenice da djevojčica nije nađena detaljnom pretragom terena naselja Banjsko polje gdje je nestala.

Zasad nema nikakvih informacija ni o navodnom novom tragu koji je, prema pisanju srpskih medija, vodio istragu dalje od mjesta nestanka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo