6°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

24.04.2024 / 07:14 Fudbal - Sjajna sezona

AS: Bellingham kupa Dortmund u zlatu!

AS: Bellingham kupa Dortmund u zlatu!
Jude Bellingham / Agencije
Jude Bellingham već se u svojoj prvoj sezoni u Realu pretvorio u jednog od najvažnijih igrača madridske ekipe.

Ne samo da je postao nosioc igre u veznom redu, on je i najbolji strijelac kluba koji je u sjajnoj poziciji za osvajanje španskog prvenstva i u polufinalu Lige prvaka. Zbog toga su jako radosni i u Dortmundu.

Engleski 20-godišnji veznjak stigao je u Madrid prošlog ljeta u transferu iz Borussije Dortmund. Vrijednost tog transfera iznosila je 103 miliona eura, ali u taj iznos nisu uračunati bonusi.

"Past će kiša miliona za Dortmund", piše AS, navodeći koliko će zapravo njemački klub dobiti u tom transferu, uračunaju li se i dogovoreni iznosi kroz bonuse. Tačan iznos mogao bi iznositi 133.9 miliona eura.

Borussia je u transferu dogovorila niz stavki prema kojima obogaćuje klupsku blagajnu zbog Bellinghamovih igara i uspjeha. Svaki gol, svako individualno priznanje, svaki trofej... sve to usmjerava miliona iz Madrida prema Dortmundu, prenosi Index.

Bellingham je u ligaškom dijelu sezone na učinku od 17 golova i četiri asistencije u 25 odigranih utakmica. Uračunaju li se svi njegovi nastupi za Real onda su brojke sljedeće: 36 utakmica, 21 pogodak, 10 asistencija. 

AS navodi da to podiže ukupan iznos transfera, kao i to da ga podižu odigrane minute, moguća uvrštenja u idealnu ekipu La Lige ili Lige prvaka.

"Bellingham kupa Dortmund u zlatu", zaključuje As, ističući da njemački klub, baš kao i madridski, slavi svaki njegov nastup, gol, asistenciju i uspjeh.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo