14°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

10.05.2024 / 19:27 Muzika i Film - Udario Izraelca?

Kruže glasine o mogućim razlozima izostanka predstavnika Holandije sa probe Eurosonga

Kruže glasine o mogućim razlozima izostanka predstavnika Holandije sa probe Eurosonga
Foto: EBU
Nakon što se Joost Klein, ovogodišnji predstavnik Holandije na Eurosongu, danas nije pojavio na generalnoj probi za finale, na X-u su se pojavili brojni komentari o mogućim razlozima njegovog izostanka.

Pojavile su se informacije da je došlo do fizičkog obračuna Holanđanina i jednog od članova izraelske delegacije. Korisnici društvene mreže pišu da je Klein udario člana delegacije jer su se navodno rugali smrti njegovih roditelja.


Ranije se oglasio i EBU.

"Trenutno istražujemo incident koji nam je prijavljen, a koji uključuje holnadskog umjetnika. Do daljnjega neće biti na probama. Trenutno nemamo dodatnih komentara i ažurirat ćemo informacije u dogledno vrijeme", stoji u njihovom saopćenju.

Podsjećamo, Klein je pažnju privukao i tokom konferencije za medije nakon druge polufinalne večeri. Naime, pokrio je glavu zastavom kad je izraelska predstavnica počela odgovarati na pitanja novinara.

Osim toga, društvenim mrežama proširila se snimka trenutka u kojem je novinar postavio pitanje Izraelki smatra li da je sa sobom donijela rizik i opasnost za druge takmičare. Voditelj joj je tada poručio da ne mora odgovoriti na pitanje, na što je Holanđanin poviknuo: "Zašto ne?"

Klein se u drugoj polufinalnoj emisiji Eurosonga predstavio s pjesmo Europapa za čije stihove kaže da su pismo Joosta pokojnom ocu koji je preminuo od raka i rekao mu da nema granica za ono što može postići.

"Europapa govori o siročetu koje putuje Evropom (i izvan nje) kako bi pronašlo sebe i ispričalo svoju priču. Isprva ga ljudi ne prepoznaju, ali on nastavlja grabiti svaku priliku da bude viđen. Pjesma je posveta mom ocu. Odgajajući me, prenio mi je širok pogled na svijet", izjavio je Klein.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo